Vyöhykehieronta

Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta:
Hieronta on lempeä, rentouttava ja tehokas hoitomuoto vauvoille Useat vauvat ovat saaneet apua mm. koliikki- ja vatsavaivoihin, uniongelmiin, jäykkyyksiin, levottomuuteen ja kipu- ja särkytiloihin. Alussa kartoitetaan vauvan ja koko perheen tilanne ja näin pyrin selvittämään syyn vauvan oireiluun. Ensimmäiseen kertaan kannattaa varata hieman enemmän aikaa (45min-1 t). Jatkossa vauva hieronta kestää noin 30–45 min. Lähes aina apu saadaan hyvinkin nopeasti. Jotta halutaan pysyvämpiä vaikutuksia vauvahieronnassa tulisi käydä keskimäärin 3-5 kertaa. Hoidon aikana annan kotihoitovinkkejä, joita on hyvä tehdä vauvalle päivittäin.

Lapset
Monet lapset (1-15 v.) ovat saaneet apua vyöhykehieronnasta. Useat lapset ovat saaneet apua mm: tulehdus- ja flunssakierteisiin, unihäiriöihin, levottomuuteen, ylivilkkauteen, yökasteluun, kasvu-, lihas-, ym. kipuihin, ihottumiin, astmaan, allergiaan. Pienempien lasten hoito tehdään vanhemman sylissä tai esim. lattialla leikkien. Hoito kestää noin 45-1 t.

Äidit ja isät
Tärkeää on myös vanhempien hyvinvointi ja jaksaminen. Kun vanhemmat voivat hyvin, heijastuu hyvä olo ja rauha myös vauvaan ja lapseen. Älkää unohtako siis itseänne. Vyöhykehieronnalla autetaan ja hoidetaan myös teitä. Katso tarkemmin kohdasta vyöhyketerapia/ -hieronta.

Vyöhykehieronta/ -terapia
MVT® (moderni vyöhyketerapia) on erittäin rentouttava sekä tehokas hoito ennaltaehkäisemään monia vaivoja ja samalla hoito lisää elimistön vastustuskykyä. Vyöhyketerapialla on saatu hyviä tuloksia monenlaisiin vaivoihin mm. kroonisiin ja akuutteihin kipu- ja särkytiloihin, stressiin, unettomuuteen, väsymykseen, hormonaalisiin ja aineenvaihdunnan häiriöihin, allergioihin, niska-hartia ja selkävaivoihin. Vyöhyketerapia on myös erinomainen raskausajan vaivojen hoitomuoto.

Vastaanotolla
Hoidon alussa tehdään lyhyt haastattelu. Hoito tehdään hoitopöydällä maaten. Aikaa varataan 60-90 min. Ensimmäisellä kerralla kannattaa varata pidempi aika, jotta myös hoitoon jää hyvin aikaa.

Tunnevyöhyketerapia:
Tunnevyöhyketerapia perustuu itsesi, elämäsi ja kehosi kipupisteiden tuntemiseen. Joskus kiputilojen ja sairauksien taustalla voi olla myös tunneperäisiä tai traumaattisia syitä. Tunnevyöhyketerapiassa (TVT®) keskeisessä asemassa on kehon elämänkaareen perustuva tunnemuisti, joka noudattaa 18 vuoden rytmiä. Ihmisen keholla on hyvä muisti ja elämän kaikki tapahtumat jäävät keholle muistiin. Myöhemmin ne voivat aiheuttaa elämässä joko tiedostettuina tai tiedostamattomina erilaisia häiriöitä, kuten sairauksia, kiputiloja, jännityksiä, tunne- ja ihmissuhdeongelmia, selittämättömiä oireita sekä mentaalisia ja psyykkisiä ongelmia (mm. masennus, riippuvuudet, ahdistus ym.)

Hoidossa käydään ihmisen elämänkaarta ja tapahtumia elämässä. Tunnepuheella ja koko kehon hieronnalla on tärkeä merkitys. Palauttamalla tietoisuuteen kehon tunnemuistiin jääneet asiat ja tapahtumat ja tuntea niihin liittyvät tunteet ja käsitellä ne, voi vapautua niistä. Tällöin kehon tasapainoa häiritsevät tekijät voidaan poistaa ja kehon ja mielen eheytyminen ja paranemine voi alkaa.

Tunnevyöhyketerapia® on tunnetraumojen purkamiseen keskittyvä koko kehon vyöhyketerapia. TVT tunnevyöhyketerapia® on Antti Pietiäisen MVT®:sta ja PVT®:sta edelleen kehitetty ja nämä yhdistävä yhtenäiskoulutus. Lisää tunnevyöhyketerapia koulutuksesta ja hoitomuodosta Kairon instituutin sivuilta.